pvc

pvc

وینیل یا pvc:

پلی وی نیل کلراید نوعی پلاستیک بسیار پرکاربرد است.

این پلاستیک بیشتر در ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد چراکه ارزان‌قیمت بوده و به‌سادگی سرهم‌بندی می‌شود.

در سال‌های اخیر از این پلاستیک به‌جای چوب، سیمان و سفال در بسیاری از مناطق استفاده می‌شود.

از Pvc همچنین در صفحات گرامافون، لوله‌کشی، کیف‌های ارزان‌قیمت، کف‌سازی و ساختن سقف، توپ‌های بازی سبک‌وزن، استفاده می‌شود.

وینیل نیز دارای نوع سبک و سنگین است از نوع سبک آن برای ساخت بطری‌های شامپو، بطری‌های روغن آشپزی، بسته‌بندی‌های شفاف مواد غذایی، تجهیزات دارویی و شیشه‌های پمپ غلیظ پاش استفاده می‌شود.

این پلاستیک هرچند که قابل بازیافته است ولی به‌ندرت بازیافت می‌شود و چنانچه عملیات بازیافت روی آن‌ها انجام شود می‌تواند تبدیل به قاب گلگیر، کف‌پوش، کابل، سرعت‌گیر و غیره شوند. باید توجه داشته باشید که هرچند pvc ماده‌ای محکم و مقاوم است اما به دلیل حضور کلر در آن می‌تواند ماده‌ای خطرناک بنام دیوکسین آزاد کند.

بنابراین هنگام آشپزی باید دقت کنید از موادی که دارای pvc هستند دوری نمایید و هرگز مواد تشکیل‌شده از pvc را نسوزانید.

پلی پروپیلن:

که پس از پلی‌اتیلن پرمصرف‌ترین پلیمر دنیاست. این پلاستیک از انعطاف‌پذیرترین پلاستیک‌های جهان است که در برابر حرارت و اسیدها نیز مقاومت بالایی دارد.

پایداری و همچنین قیمت مناسب این پلاستیک سبب شده تا کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف از جمله:ساخت خودرو و تجهیزات پزشکی، ظروف مواد غذایی، ساخت چمدان، ظروف دارو، تولید طناب و الیاف و ساخت مخازن سوخت و مواد شیمیایی داشته باشد.

از دیگر ویژگی‌های خوب این نوع پلاستیک این است که از ضایعات ان استفاده‌های بسیار زیادی می‌شود.

این پلیمر در شرایط دمایی و فشار ملایم و در حضور کاتالیزگر تولید می‌شود. پلی پروپیلن در دسته ترموپلاست ها قرار دارد و کاربردهای ان بسیار متنوع است.

پلی پروپیلن در موارد بسیاری مانند: تولید فیلم و ورق، قالب‌گیری تزریقی، بسته‌بندی مواد غذایی و دارویی، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی(پمپهای غلیظ پاش)، کاربردهای صنعتی و در تولید خودرو، مورداستفاده قرار می‌گیرد.

یکی از ویژگی‌های بارز این پلیمر این است که دربرابر حلال‌های شیمیایی مقاومت زیادی دارد. ساختار مولکولی این پلیمر نا متقارن است.

با استفاده از افزودنی‌ها می‌توان ویژگی‌های این پلیمر را به مقدار قابل‌توجهی بهبود بخشید.

خصوصیات پلیمرهای تجاری شده باعث می‌شود تا استفاده‌ی گسترده‌ای از این پلیمر در صنعت پلاستیک و الیاف انجام شود.

یکی از ویژگی‌هایی که می‌توان در این پلیمر ایجاد کرد عدم جذب رطوبت است که آن را گزینه‌ای مناسب برای بسیاری از کاربردها تبدیل می‌کند.همچنین این پلیمر قابلیت بازیافت دارد.

پس‌از بازیافت به: چراغ‌های راهنما، کابل‌های باتری، جارو، برس، باتری‌های ماشین، سطل، پالت، سینی و غیره تبدیل می‌شود. این ماده نیز جزو موادی است که توسط بازیافت کنندگان روزبه‌روز بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فروش عمده پمپ غلیظ پاش

پلی استر یا ps:

این پلیمر درواقع گونه‌ای از پلیمرها می‌باشد که دارای گروه‌های استر است. پلی استر ها خود دو دسته طبیعی و مصنوعی را تشکیل می‌دهند.

چراکه بعضی از آن‌ها شامل مواد شیمیایی حاصل از واکنش‌های طبیعی مانند آنچه که در پوسته گیاهان وجود دارد می‌باشند.

این‌که پلی استر ها در کدام دسته ترمو پلاستیک یا ترموست قرار گیرند کاملاً واضح نیست!

هرچند که بیشتر آن‌ها در دسته ترمو پلاستیک‌ها قرار می‌گیرند. بیشترین استفاده این پلیمر در ساختار الیاف مصنوعی است. الیاف پلی استر، چروک و نمدی نمی‌شوند و همچنین جمع نمی‌شوند و به‌راحتی قابل شستشو هستند.

پلی استر، پلاستیک سخت بازیافتی است.

این پلیمر در واقع همان یونولیت است که معمولاً در کارتن‌های تخم‌مرغ، ظروف غذا، لیوان‌های یکبارمصرف و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ویژگی قابل‌تأمل این پلیمر این است که وقتی پلی استر در معرض غذای داغ قرار گیرد می‌تواند ماده‌ای به نام استیرین آزاد میکند که بسیار سمی است و مسموم‌کننده سیستم مغز و اعصاب می‌باشد.

همچنین می‌تواند بر ریه، کبد و سیستم ایمنی تاثیر بگذارد. این پلاستیک‌ها نیز کمتر مورد بازیافت قرار می‌گیرند و چنانچه بازیافت شوند به عایق‌ها، کلید برق، کارتن‌های تخم‌مرغ، هواکش‌، خط‌کش و غیره تبدیل می‌شوند.

متفرقه:

چنانچه پلاستیک‌هایی در دسته‌های فوق قرار نگیرند،

در گروه متفرقه جای خواهند گرفت. بطری‌های ۳ و ۵ گالنی آب، مواد ضدگلوله، آی‌پد و کیس کامپیوتر، عینک آفتابی، تابلوها و صفحات نمایش، نایلون و ظروف ویژه غذا، هرچند که به‌صورت سنتی این مواد بازیافت نمی‌شوند.

ولی برنامه‌هایی برای بازیافت آن‌ها وجود دارد. این پلاستیک‌ها در صورت بازیافت تبدیل به تخته پلاستیکی و کالاهای سفارشی خواهند شد.

*پمپ غلیظ پاش و بازیافت :

با توجه به مطالب بالا متوجه می‌شویم پلاستیک‌های مورد استفاده در پمپ‌های غلیظ پاش که می‌تواند شامل پلی‌اتیلن یا پلی پروپیلن و یا وینیل و غیره باشد،

همگی قابل بازیافت هستند و این خود یک مزیت مهم اقتصادی و محیط‌زیستی به حساب می‌آید.

چراکه استفاده از پمپ‌های غلیظ پاش می‌تواند هم صرفه اقتصادی داشته باشد و هم مجدداً به چرخه تولید بازگردد و به محیط‌زیست آسیب نرساند.

*ایا همه پلاستیکها قابل بازیافت هستند؟

لازم است بدانید که هر پلاستیکی صرفاً قابل بازیافت نیست.

همان‌طور که قبلاً اشاره شد و به طبقه‌بندی انواع پلاستیک‌های قابل بازیافت پرداختیم، قابل‌ذکر است که گروهی از مواد به‌هیچ‌عنوان قابلیت بازیافت ندارند و بهتر است بدانید که آن‌ها را در دسته مواد پلاستیکی قابل بازیافت قرار ندهید. این مواد عبارت‌اند از:

– کیسه‌های پلاستیکی

– نی‌ها

– لیوان قهوه

بسیاری از مواد درصورتی بازیافت می‌شوند که تقاضا برای آن‌ها وجود داشته باشد و بازار خوبی ایجاد کنند درغیراین‌صورت هزینه‌ای برای بازیافت آن‌ها انجام نمی‌شود.

جهت خرید پمپ غلیظ پاش با شماره 09197555595 تماس حاصل فرمایید.

 

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *