ترموست ها

ترموست ها پلاستیک‌هایی هستند که پس‌از پخت و شکل‌گیری دیگر نمی‌توان با استفاده از حرارت شکل آن‌ها را تغییر داد. ترموست ها دارای سختی بالا، مقاومت در برابر حرارت و حلال‌های شیمیایی و مقاومت الکتریکی بالایی هستند. ترموست ها بر خلاف ترمو پلاست ها از لحاظ شیمیایی پایدار نبوده و فعال‌اند و با گذشت زمان در آن‌ها اتصالات عرضی ایجاد می‌شود. معمولاً به ترموست ها مواد افزودنی از جمله: خاک‌اره، خاک رس، خاک چینی و الیاف پنبه اضافه می‌کنند. این نوع پلاستیک‌ها شکننده هستند اما لاستیک باآن‌که یک ترموست می‌باشد به‌علت وجود اتصالات عرضی در مولکول‌های زنجیره‌ای آن شکننده نبوده و کاملاً ارتجاعی است. رزین‌های فرمالدئیدی، پلی استر ها و اپوکسی ها جزو ترموست ها می‌باشند.

1-2-رزینهای فرمالدئیدی:

این رزین‌ها از سخت‌ترین مواد پلاستیکی هستند که همگی شکننده می‌باشند و خود شامل سه زیرگروه می‌باشد:

*فنل فرمالدئیدP. F:

از اولین و ارزان‌ترین رزین‌های مصنوعی می‌باشد. از این نوع رزین در تولید کلید و پریز,، پایه لامپ، پیچ رادیو، لنت ترمز، زیرسیگاری و نیز به‌عنوان چسب جهت تخته چند لایه استفاده می‌شود.

*اوره فرمالدئیدU. F:

این ماده نیز پودری شفاف است که در تولید تخته چند لایی، نئوپان، وسایل منزل و غیره باروی شفاف بکار می‌رود. این پودر پس‌از اختلاط با آب به‌عنوان چسب مایع استفاده می‌شود.

*ملامین فرمالدئید:

پلاستیکی سخت و مقاوم که از آن در تهیه ظروف غذاخوری آشپزخانه استفاده می‌شود.

2-2-پلی استرها:

پل استر ها از واکنش بین الکل و اسید تولید شده به‌صورت اشباع‌شده و اشباع‌نشده وجود دارند. پلی استر ها در صنایع نساجی کاربرد داشته و گاهی در قطعات تقویت‌شده با پشم‌شیشه به نام فایبرگلاس استفاده می‌شوند و محصولاتی از جمله: بدنه تجهیزات حمل‌ونقل، قایق و کشتی‌سازی، وان حمام، لوله، مخازن، کابین تراکتور و غیره کاربرد دارند.

3-2-اپوکسی ها:

چسبندگی رزین‌های اپوکسی در بیشتر سطوح بسیار خوب بوده و در برابر خوردگی مقاوم هستند. در صنعت برق از اپوکسی برای محافظت قطعات و عایق‌های الکتریکی استفاده می‌شود.

**خواص و مزایای پلاستیک‌ها:

با توجه به استفاده گسترده از پلاستیک‌ها در زندگی امروز لازم است که بدانیم چه ویژگی‌هایی پلاستیک را از سایر مواد متمایز می‌سازد.درست است که ازنظر محیط‌زیستی پلاستیک آسیب زیادی به دنیای ما وارد می‌کند اما مزایای آن غیرقابل‌انکار است. از جمله خواص و ویژگی پلاستیک‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- سبک می‌باشند و وزنی تقریباً نصف آلومینیوم دارند لذا در حمل‌ونقل کاربرد ویژه‌ای دارند. علاوه‌براین پلاستیک‌ها عایق حرارتی و الکتریکی بسیار خوبی هستند.

۲ – پلاستیک‌ها در برابر حلال‌های شیمیایی مقاومند.

۳- برخی از آن‌ها شفاف هستند بنابراین می‌توان از آن‌ها به‌عنوان جانشین خوبی برای شیشه استفاده کرد. ۴- بهداشتی می‌باشند زیرا اکثر قارچ‌ها و کپک‌ها نمی‌توانند بر روی پلاستیک رشد کنند بنابراین از پلاستیک در تجهیزات پزشکی بسیار استفاده می‌شود. ۵- قابلیت تکثیر فراوان دارند و می‌توانند خودرنگ باشند.

۶ – ارزان‌قیمت‌تر از مواد جایگزین دیگر هستند.

۷ – قابلیت انعطاف و شکل‌پذیری فوق‌العاده‌ای دارند.

۸- در برابر شرایط جوی مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند.

**اصلاح خواص در پلاستیک‌ها:

آیا می‌دانید می‌توان با اضافه کردن موادی به پلاستیک‌ها خواص آن‌ها را به‌صورت چشمگیری بهبود بخشید؟

در زیر به افزودنی‌های مهم پلاستیک ها اشاره‌ای می‌کنیم:

۱- نرم‌کننده‌ها:

نرم‌کننده‌ها کمک می‌کنند تا مواد پلاستیکی سریع‌تر ذوب شوند. همچنین سهولت در حرکت مواد در دستگاه تولید و جلوگیری از چسبیدن پلاستیک به دیواره دستگاه یا قالب از وظیفه دیگر نرم‌کننده هاست.

۲ – پرکننده‌ها :

پرکننده‌ها موجب کاهش قیمت پلاستیک می‌شوند و همچنین خصوصیت فیزیکی و مکانیکی آن را بهبود می‌دهند.

۳ – پیگمنتها:

پیگمنتها می‌توانند پلاستیک را به یک خودرنگ تبدیل کنند.

۴- مواد ضد اکسید:

مواد ضد اکسید پلیمرها را در برابر اکسید شدن حاصل از حرارت، نور، هوا و غیره محافظت می‌کنند.

۵- کاهش‌دهنده اشتعال

۶ – مواد ضد الکتریسیته ساکن

شرکت تولیدی سپیدار پمپ تولید کننده انواع پمپ های غلیظ پاش

 

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *